Povestiri dintr-o lume alternativă

Cel mai frumos lucru în ceea ce priveşte fotografia este că prin intermediul ei poţi crea o lume alternativă, total diferită faţă de cea care ţi se oferă zi de zi cu atâta insistenţă pe toate căile de comunicare şi pe care o poţi simţi atât de acut prin intermediul a tot ceea ce percepem ca fiind real. Te poţi refugia într-o lume aparte şi poţi decupa frânturi de realitate care însumate dau naştere unui tărâm al fanteziei, care nu mai are nicio legătură cu lumea pragmatică şi atât de calculată în care trăim.

În această lume magică, lucrurile sunt exact aşa cum îţi doreşti. Poţi alege să ignori toate răutăţile şi mizeriile lumii reale şi să te concentrezi doar pe ceea ce a mai rămas frumos în ea. Nişte banale flori, deloc interesante pentru majoritatea oamenilor prea grăbiţi şi prea ocupaţi, pot însenina o zi care a început cu nori de furtună.

Un melc neînsemnat şi de nimeni observat îţi şopteşte discret la ureche că viaţa nu trebuie trăită în viteză şi că o clipă de tihnă poate valora mai mult decât zeci de ore de zbucium.

Un alt melc, atât de asemănător cu primul, chiar identic dacă te uiţi superficial, îţi arată că dacă priveşti lucrurile din unghiuri diferite poţi vedea elemente şi detalii pe care nu le-ai fi băgat de seamă dacă viziunea ta ar fi fost limitată la un singur punct de vedere.

Nimic nu te opreşte să vezi orice doreşti să vezi în această lume alternativă, iar limitele sunt infinite în ceea ce priveşte imaginaţia. S-ar putea ca nimeni să n-o mai înţeleagă în afară de tine, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să te opreşti din călătoriile tale. Mereu există ceva nou de găsit, un teritoriu nou de explorat, prieteni fantastici de întâlnit sau locuri de poveste pe unde nimeni n-a mai ajuns înaintea ta.

Şi chiar dacă la un moment dat îţi vei da seama că eşti singur, mic şi neînsemnat, şi că nimeni nu vrea sau nu te poate urma pe calea pe care ai ales-o, nu renunţa să-ţi urmezi visele.

P.S. Tot ceea ce am scris mai sus nu are nicio legătură cu realitatea. E pură fantezie şi nu vrea să exprime nimic concret. Aşadar să revin la lucrurile serioase: am făcut fotografiile cu un aparat Canon EOS 20D, de numai 8.2 megapixeli, echipat cu un obiectiv M42 Carl Zeiss Jena Flektogon 35mm f/2.4 MC. Nu am folosit blitzuri şi nici alte reflectoare. Prelucrarea am făcut-o în noul Lightroom 4 de la Adobe. Îmi place cât de clar e obiectivul chiar şi la f/2.4. De fapt, m-am uitat atent la fiecare pixel în parte şi rezoluţia este excelentă. Aş ataşa şi un grafic al rezoluţiei, dar sunt sigur că îl veţi găsi voi pe site-urile de specialitate. Totuşi, mi se pare un pic greu de folosit focus-ul manual şi cred că am să vând acest obiectiv. O să-mi cumpăr unul cu focus automat cu vreo 2000 de euro. Ataşez la sfârşitul mesajului o poză unde se poate vedea clar că nu e uşor să faci focus-ul clar. Aştept critici, păreri şi comentarii, eventual sugestii în legătură cu ce echipament nou să-mi mai cumpăr şi astfel să reuşesc să fac şi eu poze mai bune.

This entry was posted in Random and tagged , , , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*